Klaassen: ‘Hij wilde er gewoon niet in’

“We hebben er echt alles aan gedaan.” De woorden van Davy Klaassen na afloop van de afsluitende groepswedstrijd in de Champions League tussen AC Milan en Ajax waren helder. Er werd niet gescoord door beide ploegen, waardoor Ajax werd uitgeschakeld. In de vijfde minuut van de extra tijd schoot Klaassen nog bijna raak met een halve omhaal. “Hij wilde er gewoon niet in”, concludeerde hij voor het ANP.

Van alle spelers van Ajax was Christian Poulsen nog het dichtst bij een doelpunt. Hij kopte na vijf minuten op de binnenkant paal, toen ook AC Milan nog met elf spelers op het veld stond. “Tegen Barcelona hebben we ook een helft met 10 man stand gehouden”, zei hij.

“Het is niet altijd makkelijker om tegen tien man te voetballen. Toch hadden we het hier moeten afmaken. Ik baal echt enorm van dit gelijkspel. Dit was echt de kans om verder te gaan in de Champions League. We waren beide wedstrijden zeker niet minder dan AC Milan, maar dan moet je ze ook verslaan. Maar dat is niet eenvoudig, zo hebben we gemerkt.”

Tekst: Elfvoetbal

Related posts