Slop: ‘Champions League-kassa rinkelt, minimaal 27 miljoen euro’

Hoe het vanavond ook afloopt met Ajax bij AC Milan: deelname aan de Champions League was weer bijzonder lucratief. “Hoeveel we tot dusver hebben verdiend, is nog niet vast te stellen”, legt Ajax’ financiele man Jeroen Slop uit.

“Vorig seizoen leverde de poulefase ruim 27 miljoen euro op. Dat evenaren we zeker. We hebben in de groep namelijk nu al meer punten behaald dan vorig seizoen. Toen haalden we vier punten en nu staan we al op zeven. Dus de resultaatpremie is hoger. De thuiswedstrijden waren alle drie uitverkocht en dat was vorig jaar ook niet het geval. Wat er uit de tv-gelden komt, is nu nog niet vast te stellen.”

Hoewel de Ajax-kassa rinkelt, zit Slop vanavond in de eerste plaats als fan op de tribune. “Tijdens de wedstrijd ben ik niet met financiën bezig. Na een goed resultaat, zoals laatst na Ajax-Barcelona, schiet dat soort zaken wel door mijn hoofd. Bijvoorbeeld dat we in elk geval Europees overwinteren, dat we nog tweede kunnen worden, dat de winst op Barcelona ons een miljoen oplevert, enzovoorts. Maar nogmaals, dat is pas na afloop.”

Tekst: De Telegraaf

Related posts