‘Seedorf aan de slag als coach na vertrek trainer Botafogo’

Clarence Seedorf gaat mogelijk aan de slag als clubtrainer. De 37-jarige middenvelder is volgens diverse media in beeld als trainer bij het Braziliaanse Botafogo. Die club kondigde maandag aan dat trainer Oswaldo de Oliveira de club aan het einde van dit jaar zal verlaten.


Het afgelopen weekeinde kreeg Seedorf in het met 3-0 gewonnen duel met Criciúma een publiekswissel. Toen de Nederlander het veld tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen verliet, viel hij in de armen van Oswaldo en vloeiden de tranen rijkelijk. Mogelijk wist Seedorf toen al van het aanstaande vertrek van Oswaldo.

De club zal in elk geval op zoek moeten naar een opvolger en Seedorf zou één van de kandidaten zijn. De middenvelder is momenteel bezig met een versnelde trainerscursus om zijn papieren te halen en zou binnen enkele maanden aan de slag kunnen. Eerder werd Seedorf ook in verband gebracht met het trainerschap bij AC Milan.

Tekst: Soccernews

Related posts