De Boer: ‘We winnen alleen als we een heel goede dag hebben’

Trainer Frank de Boer geeft Ajax vijftig procent kans om te overwinteren in de Champions League. Dat vertelde hij dinsdagavond vlak voor de laatste training van zijn ploeg voor de uitwedstrijd bij AC Milan.

Ajax haalt alleen de tweede ronde van de Champions League als het AC Milan verslaat. ”Dat lukt alleen als we een heel goede dag hebben en iedereen meer dan het maximale uit zichzelf haalt”, zei De Boer.

”AC Milan is volgens velen denk ik de favoriet. Maar wij hebben een goede serie achter de rug”, zei hij over een reeks van zes overwinningen op rij. We hebben zeker kans als we ons spel van de laatste weken weten te benaderen.” Ajax bekert na de winterstop verder in de Europa League als het niet van AC Milan wint.

De Boer verwacht daarom niet dat de thuisploeg met een offensieve opvatting het veld zal betreden. “In het terugzakken en vervolgens snelle omschakelen ligt wel hun kracht. Met Kaka als grote animator en Balotelli als targetman, die natuurlijk ook geweldig kan voetballen en doelpunten kan maken.”

Mocht Ajax dus vooral op de helft van de Italianen spelen, zal dat niet onwennig zijn voor de Amsterdammers. “Kleine ruimtes zijn we gewend van de competitie”, zegt De Boer. “Normaliter moeten we in staat zijn die te kunnen slechten, maar deze tegenstander is natuurlijk wel van een ander kaliber.”

Krkic
Bojan Krkic kan woensdagavond bij de Amsterdammers in de basis beginnen. ”Dat geldt trouwens voor alle spelers die hier zijn”, aldus De Boer. ”Ik zeg niet of hij start. Ik vertel mijn spelers dat woensdagmiddag pas.”

Voor de positie centraal in de aanval moet De Boer een keuze maken tussen Danny Hoesen of Krkic, die de afgelopen twee duels in de eredivisie als invaller scoorde. Het is niet het enige vraagstuk voor de trainer in de aanloop naar het duel met AC Milan.

Hij moet ook beslissen of hij het aandurft om met de rechtsbenige Ruben Ligeon als linksback te starten. In dat geval kan Daley Blind als controlerende middenvelder blijven spelen en start Christian Poulsen op de bank.

Tekst: NuSport

Related posts