Hoesen hoopt op basisplek tegen Milan

Danny Hoesen krijgt de laatste weken de kans van trainer Frank de Boer om zich te bewijzen in de spits. Hij hoopt tegen AC Milan opnieuw in de basis te starten.

“Ik weet niet of ik in de basis begin”, vertelt de jonge speler in gesprek met NUsport. “Ik ben heel erg ontevreden over mijn optreden tegen NAC, ik was gewoon niet goed. Maar hopelijk heb ik mijzelf de laatste weken genoeg bewezen om tegen Milan opnieuw vanaf de eerste minuut te beginnen.”

Hoesen was tegen Barcelona belangrijk door de tweede treffer te maken en denkt dat De Boer dit niet vergeten is. “Daarom hoop ik ook een keer slecht te kunnen spelen. Maar hij is degene die bepaalt. Het belangrijkste is dat wij de volgende ronde halen.”

De trainer zal zijn keuze maken op basis van de gekozen tactiek. Kolbeinn Sigthorsson en Bojan Krkic zijn weer fit en vormen dus ook een optie voor de oefenmeester. “Het is net hoe de trainer de tegenstander wil bestrijden. Bojan mag bijvoorbeeld meer zwerven, terwijl ik meer in de punt moet blijven staan. We gaan het zien.”

Bij een zege is Ajax verzekert van de volgende ronde in de Champions League. “Het is alweer een tijd geleden dat Ajax overwinterde in het miljoenbal. Dit is een wedstrijd waar alles vanaf hangt en we gaan ons best dan ook doen. Een plek in de Europa League hebben we al, maar we willen meer”, aldus Hoesen.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts