Ajax en Milan in balans in onderlinge ontmoetingen

Ajax neemt het woensdagavond in Milaan op tegen AC Milan en weet dat het bij een zege op de Italiaanse grootmacht zeker is van overwintering in de Champions League. De twee clubs troffen elkaar in het verleden elf maal en zowel Ajax als Milan wonnen van die ontmoetingen vier duels.


De belangrijkste zege van Ajax op Milaan dateert ongetwijfeld van 24 mei 1995. Toen speelden de Ajacieden in Wenen de finale van de Champions League tegen Milan. Patrick Kluivert maakte toen de enige treffer van de wedstrijd en bezorgde zijn club toen de vierde eindzege in het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Slechte herinneringen heeft Ajax ook aan Milan. Zo werd de finale van de Europa Cup I in 1969 met 4-1 verloren van de Italianen en werd Ajax in het seizoen 2002-2003 op het laatste moment uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League. Na een 0-0 in Amsterdam leek Ajax toen op weg naar de halve finale, maar zou een late treffer van Jon Dahl Tomasson Milan alsnog door laten bekeren.

Frank de Boer bewaart als trainer eveneens goede herinneringen aan Milan. De coach debuteerde drie jaar geleden als coach van Ajax in het San Siro en zou toen door treffers van Demy de Zeeuw en Toby Alderweireld met 0-2 winnen. De ontmoeting van eerder dit seizoen eindigde in een 1-1 gelijkspel. Stefano Denswil kopte Ajax toen op 1-0, waarna Mario Balotelli vanaf elf meter de stand in extremis gelijk zou trekken.

Tekst: Soccernews

Related posts