Moisander: ‘Alles is mogelijk voor ons’

Na de overtuigende thuiszege op NAC Breda (4-0) kunnen bij Ajax alle ogen nu worden gericht op de ontknoping in de Champions League tegen AC Milan. Ajax sluit woensdag de groepsfase van de Champions League af tegen de Rossoneri. De opdracht voor de Ajacieden is simpel. Winst in San Siro levert een ticket voor de tweede ronde op, bij ieder ander resultaat overwintert de landskampioen in de Europa League.

Dankzij de 4-0 overwinning op NAC Breda reist Ajax in ieder geval met veel vertrouwen naar Milaan. “Het is gelukt om in die flow te blijven. We voetballen heel makkelijk en als we zo spelen, is alles mogelijk voor ons”, vertelde Niklas Moisander aan FOX Sports.

AC Milan is in de Serie A bezig aan een teleurstellend seizoen, maar volgens Moisander moet Ajax zich daar niet te veel van aan trekken. “Milan heeft een ervaren ploeg en het is altijd moeilijk om tegen Italiaanse teams te spelen. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat we woensdag kunnen winnen.”

Terwijl Ajax in de aanloop naar de clash dus won, leverde AC Milan ondertussen opnieuw punten in. Het elftal van Massimiliano Allegri kwam op bezoek bij het laaggeklasseerde Livorno niet tot winnen: 2-2. Mario Balotelli scoorde twee keer en hij redde daarmee een punt voor de bezoekers.

Van de laatste zeven competitiewedstrijden in Italië wist Milan er slechts één te winnen. Door die zwakke reeks staat de formatie van Allegri momenteel achtste in de Serie A. Koploper Juventus heeft al een voorsprong opgebouwd van 22 punten. Volgende week maandag komt nummer twee AS Roma op bezoek in San Siro.

Tekst: Goal.com

Related posts