Ronald de Boer: ‘Halve finale moet toch tot de mogelijkheden behoren’

Ajax won in 1995 als laatste Nederlandse club de Champions League. Sindsdien is het gat met de ploegen uit de grotere Europese competities flink gegroeid: Nederlandse verenigingen kunnen niet bijblijven in het financiële geweld van de voetbalgrootmachten. Volgens oud-international Ronald de Boer, tegenwoordig jeugdtrainer van Ajax en analyticus, is het echter mogelijk dat een Nederlandse club in de toekomst weer in de buurt van de prijzen komt.

“Er zal altijd een moment komen dat je er heel dichtbij komt”, zegt De Boer in gesprek met The Post Online. “Dan moet je ook net even wat mazzel hebben, al zal het heel sporadisch gebeuren.” Volgens De Boer heeft de kans op succes ook te maken met de nieuwe financiële regelgeving van de wereldvoetbalbond FIFA.

“Als die touwtjes niet strakker worden aangetrokken, zal het niet gebeuren”, denkt De Boer, die het over tien jaar echter mogelijk acht. “Misschien een halve finale of een kwartfinale. Dat moet toch zeker tot de mogelijkheden behoren”, besluit de broer van Ajax-hoofdtrainer Frank de Boer.

Tekst: Voetbalzone

Related posts