Prima zege Ajax A1 op ADO Den Haag

Een week na de 7-1-overwinning op Roda JC hadden de Ajacieden uit de A1 ook weinig moeite met ADO Den Haag. Op de Toekomst eindigde het treffen met de Hagenaars in 2-0. De Ajacieden verzuimden daarmee het overwicht uit te drukken in nóg klinkendere cijfers.

In de eerste helft waren Ricardo Kishna en (vooral) Anwar El-Ghazi dicht bij de openingstreffer. Op aangeven van rechtsbuiten El-Ghazi kopte Kishna over. In de daarop volgende aanval waren de rollen omgedraaid. Ditmaal was de vrijetrap van Kishna, waarna El-Ghazi nipt naast knikte. Acht minuten voor rust mikte El-Ghazi, een van de uitblinkers in de ploeg van Orlando Trustfull, zijn inzet op de paal. De eerste helft eindigde daarmee, sterk tegen de verhoudingen in, doelpuntloos.

De bezoekers uit Den Haag kwamen er eigenlijk ook na rust amper aan te pas. De zeldzame momenten waarop een Hagenaar wist door te dringen tot de Amsterdamse zestien, bewees doelman Xavier Mous scherp te zijn. Drie minuten na de rust hielp Kishna – ook al uitblinker – de A1 aan een voorsprong. De linksbuiten gaf met zijn kruin het fatale laatste zetje, na een inzet (uit een vrije trap) van invaller Branco van den Boomen.

Het duel was daarmee eigenlijk vroegtijdig definitief gespeeld. Het was wachten op extra Ajax-doelpunten. Zeven minuten na de openingstreffer was het al zover. Invaller Sheraldo Becker schoot raak na een snelle aanval over rechts. Zes dagen nadat de Ajacieden van Frank de Boer de Haagse trots al kansloos had gelaten, versloegen ook de talenten van Trustfull hun leeftijdgenoten uit de Residentie.