Heitinga lijkt zinnen te zetten op een transfer naar Italië

Het is niet ondenkbaar dat Johnny Heitinga na de winterstop in de Italiaanse competitie actief is. De dertigjarige Nederlander staat voor een vertrek bij Everton, waar hij dit seizoen nauwelijks in actie komt. Er zou interesse zijn van een aantal clubs, maar zaakwaarnemer Robert Jansen heeft nog niets concreets ontvangen.

“De kans is groot dat Everton hem in januari gaat verkopen en we bekijken nu een aantal opties”, aldus Jansen, die berichten in de Italiaanse media had gelezen dat Fiorentina en Napoli interesse zouden hebben om Heitinga op te pikken. “Johnny zou in Italië willen spelen, maar tot op dit moment heb ik geen officieel contact gehad met Fiorentina of Napoli.”

Heitinga liet onlangs weten dat een terugkeer naar Ajax nog niet aan de orde is. “Ik ben pas dertig jaar en wil nog een paar jaar in het buitenland spelen. Nederland is dus nog geen optie voor mij”, zo vertelde de verdediger destijds aan Voetbal International. Met een transfer hoopt hij in aanmerking te komen voor een plaats in de WK-selectie.

Tekst:Soccernews

Related posts