Van den Ende: ‘Jonge arbiters hebben moeite met de sfeer van een wedstrijd’

Volgens Mario van den Ende hebben arbiters moeite om de sfeer van een wedstrijd goed in te schatten. De voormalige topscheidsrechter ziet naar eigen zeggen wekelijks te veel gele kaarten, die niet gegeven hadden hoeven worden.Met name voor de jongere generatie zou dit een probleem zijn. “Ik denk dat ze met een kaart hun gelijk willen bevestigen”, zo stelt Van den Ende in het Algemeen Dagblad. “Je moet natuurlijk niet sjoemelen, een kaart is een kaart. Zo worden er vijftig in een wedstrijd gemaakt. Scheidsrechters als Danny Makkelie, maar ook Jochem Kamphuis en Dennis Higler zullen wel een tien halen voor hun spelregeltoets, maar hebben problemen met de sfeer van de wedstrijd.”

De inmiddels ook gestopte Ruud Bossen is het eens met zijn voormalige collega. “Het is bijvoorbeeld niet nodig om bij elke strafschop geel te geven. Sommige scheidsrechters doen dat wel. Maar een overtreding in de zestien moet je net zo beoordelen als een overtreding op het middenveld”, zo stelt de Noord-Hollander.

Tekst: Soccernews

Related posts