Ook Ajax testte WK-bal Brazuca

De Brazuca, de bal waarmee op het WK in Brazilië wordt gevoetbald, is de meest geteste bal ooit. Ook Ajax deed mee aan de tests. De WK-bal zal door Ajax in gebruik worden genomen vanaf 19 januari in de thuiswedstrijd tegen psv.

Over een periode van 2,5 jaar, in tien landen verspreid over drie continenten, hebben 600 spelers, 30 nationale en clubteams, de bal getest. De bal is onder meer ‘gecamoufleerd’ als wedstrijdbal gebruikt tijdens het WK onder de 20 en tijdens het oefenduel tussen Zweden en Argentinië afgelopen februari.

De kleuren van de bal, de 12e WK-bal die door Adidas sinds 1970 is geproduceerd, stellen de Braziliaanse vlag en het officiële WK-logo voor. Het ontwerp verwijst naar de populaire ‘Bahia-bandjes’, symbool voor geloof en geluk.

De naam van de bal werd in september door 1 miljoen Brazilianen gekozen. Alle kinderen die op 3 december, de dag van de presentatie, in Brazilië zijn geboren, krijgen een gratis WK-bal.

Tekst: De Telegraaf

Related posts