Klaassen: ‘Opeens staat meneer Cruijff daar voor je neus’

Van de schlemiel in de Jupiler League naar een uitblinker in de Champions League: Davy Klaassen maakte het dit seizoen mee. Een ernstige liesblessure hield Klaassen geruime tijd aan de kant. Toen hij eenmaal terugkeerde, moest hij onderaan de ladder beginnen. Bij Jong Ajax speelde hij aanvankelijk enkele ongelukkige wedstrijden, voordat hij onlangs alsnog doorstootte tot de hoofdmacht.Daar oogst hij lof voor zijn indrukwekkende spel. Klaassen was al drie keer trefzeker en behoorde tot de uitblinkers tijdens de spectaculaire 2-1 thuiszege op FC Barcelona in het kader van de Champions League. Onder anderen Johan Cruijff was na afloop van dat treffen lyrisch over de 20-jarige middenvelder. De legendarische nummer 14 is al langer fan van Klaassen, en bezocht hem tot twee keer toe in het ziekenhuis, toen Klaassen er revalideerde.

“Het was een enorme opsteker dat meneer Cruijff zijn best voor me ging doen”, vertelt het toptalent tegenover Voetbal International. “De eerste twee keer kwam hij persoonlijk naar het ziekenhuis om te kijken of het allemaal goed ging.”

Het hoog bezoek kwam als een verrassing voor Klaassen. “Ik had hem nog nooit ontmoet. Opeens staat daar dan de grootste Nederlandse voetballer aller tijden voor je neus. Die speciaal voor jou naar het ziekenhuis komt. Dat maakte indruk op me.”

Spanje
“En het leuke was: Cruijff gaf me meteen het gevoel dat ik niet tegen hem op hoefde te kijken. Hij bleek een heel normale en vriendelijke man”, vervolgt Klaassen, die op advies van Cruijff zijn revalidatie in Barcelona voortzette. “En gezien zijn reputatie kon ik vertrouwen op de specialisten die hij had verzameld.”

Tekst: Goal.com

Related posts