Van Halst: ‘De Jong lijkt het slachtoffer te worden van zijn eigen veelzijdigheid’

Siem de Jong keert zaterdag terug in de wedstrijdselectie van Ajax. De aanvoerder is hersteld van zijn hamstringblessure. Nu is de grote vraag of er nog plek voor De Jong in het elftal van Frank de Boer is. Davy Klaassen (rechts), Thulani Serero (links) en Daley Blind (controlerend) hebben laten zien dat zij het middenveld van Ajax op uitstekende wijze kunnen invullen.

De Boer zal ongetwijfeld een variant met De Jong bedenken, maar is een middenveld met de captain nog wel het sterkst mogelijke? Het hart van de captain ligt op het middenveld, maar hij was degene die drie seizoen op rij als noodverband in de spitspositie moest fungeren. De kans is groot dat hij zich ook nu niet meer kan concentreren op zijn favoriete positie op het middenrif.

“Nu het middenveld marcheert bij Ajax, lijkt Siem het slachtoffer te worden van zijn eigen veelzijdigheid”, stelt Jan van Halst, oud-Ajacied en analyticus, in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Hij zal zich moeten concentreren op de spitspositie en ik denk dat hij die prima kan invullen.” Henk ten Cate, ex-coach van Ajax, vindt dat De Jong op beide posities kan spelen. “Hij heeft diepgang, scorend vermogen en is een echte teamspeler.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts