Heitinga sluit terugkeer naar Ajax uit: ‘Dat is nog geen optie voor mij’

Everton wil meewerken aan een vertrek van John Heitinga in de winterse transferperiode. De verdediger kwam in zijn eerste drie jaren in Liverpool veelvuldig in actie, maar dit seizoen speelde hij nog geen competitieminuut. Manager Roberto Martinez heeft begrip voor de situatie van de Oranje-international en heeft toegezegd medewerking te zullen verlenen aan een winterse transfer.

Clubs als Fiorentina, Napoli en West Ham United hebben naar verluidt interesse in Heitinga, die over ruim een half jaar sowieso transfervrij is. “Alles draait bij mij om de club waar ik de meeste kans maak op speelminuten. En dat op een zo goed mogelijk niveau”, erkent de ex-speler van Ajax en Atlético Madrid in gesprek met Voetbal International.

Heitinga wil het WK van volgend jaar zomer in Brazilië meemaken. “Dat is mijn doel, daar moet alles voor wijken.” Een terugkeer naar Nederland is voor de dertigjarige Heitinga in ieder geval geen optie. ‘Ik ben pas dertig jaar en wil nog een paar jaar in het buitenland spelen. Nederland is dus nog geen optie voor mij”, benadrukt de routinier.

Tekst: Voetbalzone

Related posts