Barcelona gaat na nederlaag bij Ajax opnieuw onderuit

Zo verlies je in de eerste twintig wedstrijden van het seizoen geen een keer en zo ga je twee keer onderuit in nog geen week tijd. Gerardo Martino zei dat de nederlaag bij Ajax ‘niet het begin van iets’ moest gaan worden, maar zondag ging Barcelona ook in de competitie kopje onder. Athletic Bilbao was met 1-0 te sterk, dankzij een doelpunt van Iker Muniain.

Barcelona staat nog altijd eerste in de Primera División, maar heeft nu wel evenveel punten als Atlético Madrid (veertig). Real Madrid heeft nog maar drie punten minder. En dus zijn er zorgen voor Martino. Vorig seizoen zag hij Lionel Messi nog een schitterend doelpunt maken in het San Mamés, maar de dribbelaar was er zondag zoals bekend niet bij wegens blessureleed. Alexis Sánchez, Cesc Fàbregas en Neymar vormden de voorhoede en laatstgenoemde viel in de eerste helft vooral op doordat hij keer op keer uitgleed.

De thuisploeg sloeg twintig minuten voor tijd toe. Na een knappe aanval over rechts trok Susaeta de bal voor en Gerard Piqué gaf Muniain teveel ruimte, waardoor de aanvaller de 1-0 binnen kon schieten. Barcelona moest na de goal van Muniain in de achtervolging, maar ontsnapte aan de 2-0 toen José Manuel Pinto schitterende redde bij een kopbal van Toquero. De bezoekers kregen zelf geen noemenswaardige kansen meer en leden daardoor de tweede nederlaag van dit seizoen, de eerste in de competitie. De clubs uit Madrid zien kansen.

Tekst: Voetbalzone

Related posts