Ajax met 0-4 te sterk voor Ado

Ajax heeft vanmiddag met weinig moeite Ado verslagen met 0-4. De Boer had enkele verrassingen in petto voor het duel met de nummer zestien van de eredivisie. Daley Blind was door het passeren van Niklas Moisander aanvoerder en Lerin Duarte begon als linksback.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Desalniettemin zat Ajax in het Kyocera Stadion al vroeg op rozen. Davy Klaasen kreeg het Haagse publiek stil door al na tien minuten aan te leggen voor de openingstreffer. Viktor Fischer slingerde de bal de zestien in, Thulani Serrero legde het leer met een gevoelige hoofdbeweging panklaar en Klaassen knikte het vervolgens bekeken over ADO-doelman Gino Coutinho heen.

Ondanks de voege voorsprong speelde Ajax niet fantastisch. Van achteruit werd regelmatig de lange bal gekozen en juist op het moment dat ADO wat sterker werd (kansjes Roland Alberg en Mike van Duinen) kwamen de Ajacieden op 0-2. Een voorzet van Lerin Duarte belandde uiteindelijk voor de voeten van Fischer, die van afstand raak schoot. Vlak voor rust dacht ADO de aansluitingstreffer te maken, ware het niet dat Jasper Cillessen fantastisch redde op de kopbal van Vito Wormgoor. Overigens kreeg diezelfde Cillessen in de eerste helft nog een elleboog in zijn gezicht van Kramer, die onbenullig doorliep op de keeper. De speler van ADO ontsnapte met geel.

Direct na de onderbreking was de ploeg van trainer Maurice Steijn nog niet helemaal wakker. Fischer kwam oog in oog met Coutinho te staan, maar raakte de bal niet goed en schoot het ding naast. Het futloze ADO kreeg nog een kansje via Kramer (die later ook nog een arm op het hoofd van een tegenstander plantte), maar vervolgens gooide Ricardo van Rhijn het duel definitief op slot. De rechtsachter haalde maar eens uit van afstand en de verdediger werd geholpen door Coutinho. De sluitpost van ADO taxeerde de inzet niet goed en tergend langzaam rolde de bal over de lijn.

In de slotfase ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Het grote wisselen begon, Ajax geloofde het wel en ADO was simpelweg niet sterk genoeg om nog een offensief te creëren. De fans op de tribune riepen nog wel om een ‘Haags kwartiertje’, maar die passie werd absoluut niet overgebracht op de spelers op het veld. Het feestje werd zelfs nog leuker voor Ajax: de van een blessure teruggekeerde Bojan Krkic mocht invallen en hij bekroonde zijn invalbeurt met een raak schot in de korte hoek.

Ado – Ajax 0-4 (0-2)
’10 Klaassen 0-1
’34 Fischer 0-2
’68 Van Rhijn 0-3
’90 Bojan 0-4

Scheidsrechter: Wiedemeijer
Toeschouwers:18.000
Gele kaarten: Zuiverloon, Kramer, BeugelsdiJK (Ado), Van Rhijn, Blind, Schone (Ajax)

Opstelling ADO: Coutinho, Zuiverloon, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers, Malone, Gehrt, Alberg(/75 Gouriye), Van Duinen, Kramer(/76 Schet), Cabral.

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Ricardo Van Rhijn, Joel Veltman, Stefano Denswil, Daley Blind(/85 Niklas Moisander), Davy Klaassen(/82 Christian Poulsen), Thulani Serero, Lerin Duarte, Lasse Schöne(/67 Bojan), Danny Hoesen, Viktor Fischer.

Related posts