Serero: ‘Zondag wordt zwaarder dan tegen Barcelona’

Een mentale test. Dat is hetgeen wat Ajax zondag wacht in Den Haag. Na de sensationele overwinning tegen FC Barcelona maken de Amsterdammers zich op voor een heet middagje in het Kyocera Stadion. Thulani Serero beseft dat de verwachtingen hoog zijn.

“Het wordt zwaarder dan tegen Barcelona, omdat we nu moeten winnen”, aldus de Zuid-Afrikaans international in gesprek met Het Parool. Ajax heeft het traditioneel moeilijk in Den Haag. Vorig seizoen kwam de landskampioen in de residentie niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Mogelijk is er voor Serero zondag een belangrijke rol weggelegd. De kleine middenvelder heeft een basisplaats veroverd in de formatie van Frank de Boer en laat zich steeds meer gelden. Toch voelt Serero zich geen vaste waarde. “Als ik me basisspeler zou voelen, word ik te relaxed. Ik voel me liever een paar meter achter anderen, zodat ik harder moet werken om te blijven waar ik ben.”

Tekst: Soccernews

Related posts