Poulsen kan zich goed vinden in rol als ’tweede viool’

Daley Blind is sterk in zijn rol als defensieve middenvelder. Daardoor komt Christian Poulsen vaker op de bank terecht bij Ajax. De 33-jarige Poulsen speelde bij Schalke 04, Sevilla, Juventus en Liverpool. Maar nu moet hij de jonge Daley Blind voor zich dulden bij Ajax. Toch kan de ervaren Deen zich goed vinden in zijn nieuwe rol als ’tweede viool’ bij Ajax.

“Daley heeft het ongelooflijk goed gedaan. Ik denk dat het nu meer zijn positie is geworden. Tegen Barcelona was ons middenvelder erg sterk. Niet alleen door Daley, maar ook door Thulani Serero en Davy Klaassen. Die drie waren denk ik de beste spelers op het veld”, vertelde hij aan Ajax TV.

Mogelijk krijgt Poulsen zijn plek echter snel weer terug. Linksback Nicolai Boilesen is geblesseerd en Blind is de enige andere linksback bij Ajax. Poulsen wacht rustig af. “Ik ken mijn rol. Ik weet dat ik iets kan brengen en als dat net als tegen Barcelona als invaller is, dan zal ik dat op die wijze doen.”

Tekst: Goal.com

Related posts