Eriksen: ‘Ajax was erg streng, je moet de dingen daar op hun manier doen’

Christian Eriksen verruilde Ajax afgelopen zomer voor Tottenham Hotspur, maar zal niet vergeten hoe hij een deel van zijn opleiding én opvoeding genoot in Amsterdam. De middenvelder verhuisde op zijn vijftiende van Denemarken naar Nederland en kijkt terug op zijn periode bij de Amsterdammers.

“Ajax was erg streng”, vertelt de 21-jarige Deen aan de Daily Telegraph. “Als je een keer te laat kwam, speelde je de volgende wedstrijd niet. Je kreeg geen boete; dat je niet mocht voetballen was de straf. Je moet de dingen daar op hun manier doen, de goede manier. Het zorgde ervoor dat je verantwoordelijkheidsgevoel groter werd”, maakt Eriksen duidelijk. De Deens international was onder de indruk van zijn trainers op De Toekomst.

“Mijn eerste coach was Dennis Bergkamp, destijds de assistent bij mijn jeugdteam. Ik dacht: ‘Wauw!’ Hij zei niet veel, maar het was wel Bergkamp. Hij had een uitstraling dat hij spelers beter wilde maken en dat deed hij ook. Met hem trainde je bijna individueel. Een half jaar later stapte ik over naar de A-junioren en kreeg ik te maken met Frank de Boer. Die was anders dan Bergkamp, die schreeuwde. Spelers moesten zich bij hem echt concentreren.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts