Bergkamp: ‘Ik hoop dat Klaassen ooit zo’n mooie biografie kan schrijven als ik’

Dennis Bergkamp heeft een zwak voor Davy Klaassen. De twintigjarige aanvaller, die de laatste tijd meer als middenvelder wordt ingezet, liep in het verleden stevige blessures op die hem ervan verhinderden wedstrijden te spelen voor Ajax. De laatste weken gaat het echter goed met Klaassen, die een basisplaats heeft en sterker wordt. Bergkamp leefde dit jaar bijzonder met hem mee.

Terwijl Ajax in mei de derde landstitel op rij pakte, was Klaassen nog bezig met zijn revalidatie. Hij begon het seizoen 2013/14 bij Jong Ajax en klom van daaruit weer naar boven. Eind september maakte hij zijn comeback in het eerste tegen Go Ahead Eagles en de week erop scoorde hij tegen FC Utrecht. Assistent-trainer Bergkamp vond dat het mooiste moment van het jaar binnen de club. Dat zegt Bergkamp tegen AT5.

Hij weet dat Klaassen er al lang van droomt door te breken bij Ajax, maar de blessures hielden die droom voortdurend tegen. “En dan komt hij terug na hard werken en maakt hij zijn eerste doelpunt. Ik hoop dat hij ooit zo’n mooie biografie kan schrijven als ik, het is een goed jochie”, aldus de oud-aanvaller. Klaassen is dankbaar voor het compliment en zegt blij te zijn met Bergkamps aanwezigheid. “Tijdens de moeilijke dagen van mijn blessure pepte hij me altijd op met grapjes. Dan zei hij: Wanneer ga je nou eens weer voetballen, man! Stel je niet zo aan! Daar werd ik erg vrolijk van.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts