Ajax Vrouwen te sterk voor Antwerp: 1-3

Na een week geen voetbal in de BeNeLeague in verband met interlandvoetbal hervatten de Ajax Vrouwen vrijdagavond de competitie in België tegen FC Antwerp. Ajax won de uitwedstrijd met 1-3 dankzij twee goals van Tessel Middag en een van Kelly Zeeman.

Bij de ploeg van trainer Ed Engelkes bleef Anouk Hoogendijk uit voorzorg aan de kant. Zij kampte met een lichte knieblessure. Claudia van den Heiligenberg kon, nadat zij de afgelopen week last had van haar rug, wel aantreden tegen de nummer laatst op de ranglijst.

Trainer Ed Engelkes was tevreden met de drie punten en het spel van de eerste helft: ,,We begonnen prima aan de wedstrijd en beloonden onszelf ook in die fase. Dat we de tweede helft verzuimden door te drukken is jammer, maar ook niet meer dan dat. De drie punten zijn in deze fase het belangrijkste.”

Volgende week vrijdag spelen de Ajax Vrouwen thuis tegen sc Heerenveen. ,,Die ploeg is van een heel ander kaliber”, weet Engelkes. ,,Zij hebben andere type speelsters, spelen een ander type voetbal. Maar als wij uit eigen kracht spelen, dan moeten we ook kunnen winnen.”

Opstelling Ajax Vrouwen: Ubachs; Van der Most, Koster (59. Delleman), Hogewoning, Sharpe; Middag, Zeeman, Van Lunteren, Versteegt, E. Bakker (75. De Ridder), Van de Heiligenberg (80. Roof)

Tekst: Ajax.nl

Related posts