Van Rhijn door het stof: ‘Uiteraard heb ik sorry gezegd tegen Veltman’

Ajax mag over twee weken gaan proberen om ten koste van AC Milan de knock-outfase van de Champions League te bereiken, maar moet het in het San Siro zien te redden zonder Joël Veltman. De verdediger kreeg dinsdag tegen Barcelona een rode kaart en is daardoor automatisch voor een duel geschorst. Het beslissende duel met Milan van 11 december moet hij zodoende missen.

Veltman werd weggestuurd na een overtreding op Neymar, die alleen op Jasper Cillessen kon afgaan na een verkeerde terugspeelbal van Ricardo van Rhijn. “We hebben het erover gehad en uiteraard heb ik sorry gezegd”, zegt de rechtsback voor de camera van AT5. “We hebben überhaupt de hele wedstrijd uitgebreid nabesproken natuurlijk. Dat deden we overigens zonder de beelden, dat was jammer”, eindigt de Ajacied met een knipoog.

De overtreding van Veltman had niet alleen een rode kaart, maar ook een strafschop tot gevolg. Xavi maakte geen fout, maar Barcelona wist zich met een man meer niet naast Ajax te knokken en ging met 2-1 onderuit. Op de persconferentie van vrijdag sprak Frank de Boer nog over Van Rhijn: “Hij moet vertrouwen houden, na die fout speelde hij namelijk fantastisch”, zei de coach. “Misschien is Ricardo soms wel té gefocust.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts