De Boer: ‘De Jong is bijna weer fit’

Ajax-trainer Frank de Boer kan snel weer beschikken over Siem de Jong. Met zijn hamstringblessure gaat het volgens De Boer de goede kant op. ”Hij is bijna weer fit. De wedstrijd van dit weekend tegen ADO komt alleen nog iets te vroeg voor hem.”

In het competitieduel van volgende week met NAC Breda en in het cruciale Champions League-duel met AC Milan op 11 december kan De Boer normaal gesproken weer beschikken over De Jong. De trainer rekent zondag in Den Haag op een felle tegenstander. Hij denkt dat de Hagenaars Ajax net zo zullen bestrijden als de Amsterdammers dinsdag zelf succesvol deden tegen Barcelona (2-1-winst). ”Die wedstrijd leeft al weken bij hen. Het wordt een heet middagje.”

Ook Ruben Ligeon en Bojan Krkic kunnen waarschijnlijk snel hun rentree maken in het eerste elftal. Zij spelen maandag mee met Jong Ajax. Kolbeinn Sigthorsson (enkel) en Nicolai Boilesen (hamstring) worden voorlopig nog niet terug verwacht.

Boilesen viel tegen Barcelona geblesseerd uit. ”Het valt mee, maar we doen voorzichtig”, zei de trainer. Hij liet nog niet weten wie de linksback in Den Haag vervangt. De Boer kan schuiven met Daley Blind maar er is ook de kans dat hij Niklas Moisander of Stefano Denswil van het centrum van de defensie naar de linkerkant laat verhuizen. Lasse Schöne ondervond vrijdag nog wat last van de naweeën van een tik op een kuit, maar De Boer rekent erop dat de veelzijdige middenvelder kan spelen.

Tekst: NuSport

Related posts