Blind: ‘Als je zo speelt, wil je liever op het middenveld blijven staan’

Daley Blind werd vorig jaar als linksback gekozen tot Ajacied van het Jaar, maar Frank de Boer besloot dit seizoen om de Amsterdammer weer eens te proberen als verdedigende middenvelder. Blind doet het ook op die positie uitstekend en blonk in het eerste halfuur tegen Barcelona uit voor de defensie. Door een blessure van Nicolai Boilesen keerde hij hierna terug naar de linksbackpositie.

Boilesen staat waarschijnlijk tot de Kerst buitenspel en dat betekent dat Blind mogelijk weer zal verdwijnen van het middenveld. “Als de trainer bepaalt dat ik weer linksachter moet spelen, dan zal ik daar uiteraard mijn uiterste best gaan doen”, stelt Blind voor de camera van AT5. “Maar als je een paar wedstrijden speelt zoals ik nu speel en je hebt een klik met Davy Klaassen en Thulani Serero, dan wil je misschien liever op het middenveld blijven staan.”

De Boer wilde vrijdag op de persconferentie nog niet zeggen op welke positie Blind zondag zal spelen tegen ADO Den Haag: het ligt weliswaar voor de hand dat de international terug zal keren als linksback, maar De Boer vond Blind wel erg sterk spelen op het middenveld.

Tekst: Voetbalzone

Related posts