Supporters praten na over ongeval

Ajax heeft donderdagavond een bijeenkomst gehouden om na te praten over het ongeval dat tijdens Ajax – FC Barcelona heeft plaatsgevonden. Tijdens de wedstrijd viel afgelopen dinsdag een supporter in de gracht. Bij de bijeenkomst in het Supportershome waren ongeveer 50 aanwezigen, waaronder supporters, medewerkers van Ajax en de Amsterdam ArenA alsmede afgevaardigden van de medische en professionele hulpverlening.

De Ajax-directie was tijdens de bijeenkomst vertegenwoordigd door algemeen directeur Michael Kinsbergen, directeur marketing Edwin van der Sar en financieel directeur Jeroen Slop. Net als enkele andere mensen van Ajax en afgevaardigden van de ArenA, nam een aantal van hen het woord. Ook een traumaexpert bood vanuit zijn vakgebied bijstand aan betrokkenen die moeite hebben met de verwerking van wat ze hebben gezien.

De dienstdoende ambulancebroeder lichtte eveneens zijn kant van de zaak toe, hetgeen op veel begrip van de aanwezigen kon rekenen. Uit zijn verhaal bleek onder meer dat de hulpverlening, met dank aan de beveiligingsdienst van de ArenA, zeer snel op gang was gekomen. Het slachtoffer was dankzij de inzet van de hulpdiensten ongeveer een half uur na het incident in het ziekenhuis. Tijdens de samenkomst was er voor een ieder ruimschoots gelegenheid tot het stellen van vragen. De bijeenkomst van een ongeveer een uur werd afgesloten met de mogelijkheid voor betrokken om met elkaar te praten over de gebeurtenis.

Ajax heeft sinds woensdag einde van de dag meermaals contact gehad met de familie van de supporter. Een kleine afvaardiging van Ajax, bestaande uit onder anderen Edwin van der Sar, heeft een bezoek gebracht aan het ziekenhuis en daar met familie van de supporter gesproken. De familie laat weten zeer emotioneel te zijn en veel waarde te hechten aan hun privacy, hetgeen door Ajax vanzelfsprekend wordt gerespecteerd.

Het contact met Ajax wordt heel erg op prijs gesteld. Met toestemming van de familie mocht Ajax eerder deze donderdag de volgende door hen verstrekte informatie naar buiten brengen. Het slachtoffer is een 46-jarige Ajax-supporter. De man is getrouwd en vader van een zoon. Hij is een voetballiefhebber, een echte Ajacied die elke wedstrijd keek en af en toe naar het stadion ging. Hij is dinsdagavond zwaargewond en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand was donderdagochtend nog steeds kritiek. De familie laat tot slot weten dat hij een rustige nacht heeft gehad en op de intensive care ligt met ernstig hoofdletsel.

Aanvullend heeft de politie dondermiddag laten weten dat zij onderzoek doet naar de toedracht van het incident. Hoewel het onderzoek nog niet is afgerond, is al wel duidelijk dat er géén sprake is van opzet of van een onveilige situatie in het stadion. De politie gaat dan ook uit van een zeer triest ongeval.

Ajax zal contact houden met de familie van het slachtoffer. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan zal Ajax hier in samenspraak met de familie melding van maken via de officiële Ajax-kanalen. Ajax wenst de familie en vrienden, alsmede de supporters en alle andere betrokkenen enorm veel sterkte toe.

Tekst: Ajax.nl

Related posts