Sonck: ‘Ajax heeft zijn specifieke opleiding en scouting’

Dat Ajax met de verrassende zege op FC Barcelona ook buiten de landsgrenzen reclame heeft gemaakt was al duidelijk. Onder de enthousiastelingen: Wesley Sonck.

De ervaren aanvaller verdedigde ooit zelf de kleuren van Ajax, en was dinsdag aandachtig toeschouwer in de Amsterdam ArenA. Hij was onder de indruk. “De jeugdige spelers toonden durf en maakten mooie goals”, zo liet hij Sporza weten. “Ajax heeft zijn specifieke opleiding en scouting. De spelers zijn ook jong en onervaren. Maar daar kunnen ze allemaal goed voetballen. Dat is het grote verschil met Anderlecht.”

Die club ging woensdagavond in de slotminuten onderuit tegen Benfica (2-3). “Als bij Ajax een jeugdspeler doorstoot, is die vaak even goed of zelfs beter dan spelers uit de eerste selectie. Bij Anderlecht zijn Bruno en Dennis Praet goed, maar er zitten nog te veel hoogtes en laagtes in hun spel. Bij Ajax zijn ze constanter”, vindt Sonck.

Tekst: Elfvoetbal


Wesley Sonck als Ajacied in 2003

Related posts