Italiaanse media: ‘Vreselijke jongetjes van Ajax’

Ajax heeft met de 2-1 zege op Barcelona ook indruk gemaakt in Italië. Ajax speelt op 11 december de kraker tegen AC Milan en de kranten vrezen de komst van ’die vreselijke jongetjes van De Boer’.

“Ajax toont zijn spieren. Barça is te slap”, kopt La Gazzetta dello Sport. “Nu moeten de zwart-roden rekening houden met deze Hollanders, die naar San Siro komen om te winnen, want met een gelijkspel zouden ze degraderen naar de Europa League”, aldus de beroemde roze sportkrant.

Het doorgaans zeer kritische dagblad deelt veel ruime voldoendes uit aan de Ajacieden en zelfs een 7,5 aan de maker van het tweede doelpunt, Danny Hoesen: “Hij laat Serero het eerste doelpunt maken, maakt zelf het tweede doelpunt en met Ajax in tiental draagt hij als enige de last van de aanval op zich. Een staande ovatie als hij het veld verlaat.”

“Absoluut verdiende winst voor de vreselijke jongetjes van De Boer, die de hele tweede helft met z’n tienen spelen en nu tegen AC Milan voor de kwalificatie spelen”, schrijft Corriere dello Sport vol eerbied.

Tuttosport gebruikt dezelfde uitdrukking: “Barça, wat een instorting in Nederland tegen die vreselijke jongetjes”, kopt de krant met een verwijzing naar de jonge leeftijd van de Ajacieden.

Tekst: De Telegraaf

Related posts