Investeerders Doyen Sports Group hebben geen zeggenschap over John

Ola John komt bij Benfica niet aan spelen toe en de investeerders van Doyen Sports Group, die vorig jaar meebetaalden aan de transfersom voor de aanvaller, balen daarvan. Voetbal International meldde woensdag dat Doyen graag zou zien dat John verhuurd wordt, aan bijvoorbeeld Ajax, maar een woordvoerder van het bedrijf benadrukt dat zij daar geen enkele zeggenschap over heeft.

“We hebben Benfica wel geholpen om de speler van FC Twente te kopen, maar nu bepaalt Benfica wat het beste voor die club en John is”, laat de zegsman van Doyen weten aan Ajax Showtime. “We gaan ervan uit dat de speler niet blij is, omdat hij geen speeltijd krijgt. Hij is op zoek naar een plek waar hij wedstrijden kan spelen en Ajax kan daarvoor de oplossing zijn.”

Ajax was in de zomer al druk bezig met de tijdelijke komst van John, maar omdat er in het laatste weekend van augustus twee aanvallers van Benfica geblesseerd raakten, ging die overgang niet door. Ajax-trainer Frank de Boer bekende onlangs dat de 21-jarige John, die dit seizoen nog niet verder kwam dan 4 invalbeurten, nog altijd bovenaan zijn verlanglijst staat.

Tekst: Voetbalzone

Related posts