Veltman blij ondanks rode kaart: ‘Tevredenheid overheerst’

Joël Veltman kan terugkijken op een hectische Champions League-avond. De 21-jarige verdediger eiste een hoofdrol voor zich op door al vroeg in de tweede helft met een rode kaart naar de kant gestuurd te worden. Het positieve gevoel van de zwaarbevochten driepunter tegen FC Barcelona voert echter de boventoon bij de geboren Velsenaar.


“De tevredenheid overheerst wel, we hebben toch Barcelona met 2-1 verslagen”, verklaarde Veltman na afloop aan NUsport. De Ajacied bleef samen met kompaan Niklas Moisander goed overeind in de eerste helft. “We hebben ze als team heel goed onder druk gezet, zijn in de eerste helft niet achteruit gaan lopen.”

Het wedstrijdbeeld veranderde compleet toen Veltman in het begin van de tweede helft een rode kaart kreeg. De verdediger moest aan de noodrem trekken na een foutieve pass van teamgenoot Ricardo van Rhijn. Veltman zocht de schuld deels bij zichzelf. “Ik had hem misschien nog naar de zijkant kunnen dwingen. Op zo’n moment mis ik nog een beetje ervaring. Ik dacht dat ik de bal kon hebben.”

De kersverse Oranje-international weet dat Ajax plaatsing voor de volgende ronde nog in eigen hand heeft, maar dan moet het over twee weken wel winnen van AC Milan. “We zijn al door in Europa, maar willen nu natuurlijk tweede worden in deze groep.” Door een schorsing zal Veltman de wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan.

Tekst: Soccernews

Related posts