Tevreden De Boer baalt toch na overwinning: ‘Ik ben boos op allebei’

Ajax boekte dinsdagavond voor eigen publiek een sensationele zege op Barcelona. Ofschoon het team van Frank de Boer lange tijd met tien man op het veld stond, werd het vijfde groepsduel van de Champions League in een 2-1 overwinning omgezet. Volgens Ajax-coach Frank de Boer hadden de bezoekers uit Catalonië een dergelijke wedstrijd niet verwacht.

“We hebben een zege geboekt dankzij onze strijdlust en onze kwaliteit”, benadrukte de oefenmeester. “De eerste helft was heel goed, daarna was het jammer dat we met tien man kwamen te staan. Maar toen hebben we met de hulp van het publiek gestreden en uiteindelijk de zege binnengesleept.” Een te korte terugspeelbal van Ricardo van Rhijn werd onderschept door Neymar. Joël Veltman greep op de rand van het strafschopgebied in door de Braziliaan neer te leggen: strafschop en rood.

“Louis van Gaal zei vroeger altijd dat we geen overtreding moesten maken, omdat Edwin van der Sar nog achter ons stond”, vertelde De Boer aan De Telegraaf. “En ook nu moest Neymar die bal eerst nog maar zien te maken. Door de overtreding van Veltman krijg je een strafschop tegen en een rode kaart. We hebben keihard geknokt en gewonnen, maar het was een dure les voor Veltman. Maar ik ben boos op allebei (ook op Van Rhijn, red.).”

Tekst: Voetbalzone

Related posts