Spaanse media kritisch: ‘Het was een rampavond’

De Spaanse media hadden woensdagochtend geen goed woord over voor de prestaties van FC Barcelona tegen Ajax. De Ajacieden wonnen met 2-1 en hielden door de zege de droom op het behalen van de volgende ronde in leven. De Spaanse kranten waren uiterst kritisch op het elftal van trainer Gerardo Martino.


“Dit was het slechtste FC Barcelona van dit seizoen en waarschijnlijk van de afgelopen vijf jaar”, schrijft Sport. “Na twintig wedstrijden is Gerardo Martino zijn ongeslagen status kwijt, vooral door een slechte eerste helft. Langzaam, apathisch, zonder ideeën, dat was het spel van FC Barcelona tegen een gemotiveerde, jonge ploeg.”

Ook El Mundo Deportivo was weinig lovend. “Het was een ramp voor Barcelona, een vernedering. De Catalanen waren een schim van zichzelf en moeten nu de groepswinst op de laatste speeldag veiligstellen.” Ondanks de nederlaag tegen Ajax is Barcelona wel al verzekerd van de volgende ronde.

Tekst: Soccernews

Related posts