Klaassen: ‘Ik kon bijna niet meer lopen en moest bijna overgeven’

Het was dinsdag een geweldige prestatie van Ajax, dat in de Champions League met 2-1 wist te winnen van Barcelona. Dat de spelers van Ajax diep moesten gaan, zeker nadat Joël Veltman al vroeg in de tweede helft een rode kaart, was na afloop van de wedstrijd wel duidelijk.

“Op het laatst kon ik bijna niet meer lopen en voelde ik dat ik bijna moest overgeven”, vertelt Davy Klaassen aan Novum. De middenvelder leek na de overwinning op de Catalaanse grootmacht nog amper te kunnen bevatten wat er gebeurd was. “Het was een groot gekkenhuis”, maakt Klaassen duidelijk. “We begonnen echt heel goed. Ik denk dat we ze redelijk wegspeelden de eerste 25 minuten.”

Hoewel de twintigjarige middenvelder moet toegeven dat zijn team daarna wat meer in de verdrukking kwam tegen Barcelona, deden zich weinig echte problemen voor. “We waren zo scherp en zo fel, zo hoor je elke wedstrijd te spelen”, vindt Klaassen, die denkt dat Barça verrast was door de tegenstand die Ajax bood. “Dit gebeurt ze niet altijd. Meestal hebben ze zestig procent balbezit, nu hadden wij dat.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts