Cruijff: ‘Ajax was goed, Barcelona niet’

”Ajax is op de goede weg, maar we zijn er nog lang niet”, zei Johan Cruijff na de met 2-1 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Barcelona. “Al met al was het een mooie avond.”

“Barcelona creëert normaal gesproken minimaal zes, zeven kansen per wedstrijd, maar nu dus niet”, had Cruijff in de ArenA gezien. “Hun baltempo was niet hoog genoeg om Ajax na de rode kaart weg te spelen. Ajax deed het goed en Barcelona niet.”

“Twee weken geleden tegen Vitesse was het nog een drama”, had het clubicoon gezien. “Je weet dat die wisselvalligheid er is met die jonge spelers. Ze kunnen voetballen, de kwaliteit is er, maar ze moeten ook elke keer dat niveau halen. Zodra de scheidsrechter fluit, moet je je volop inzetten. Dat is de stap die nu wordt gezet en er zullen er ongetwijfeld een paar door de mand vallen.”

AC Milan
“Het geloof in eigen kunnen was er vanavond”, had Cruijff gezien. “En nu moet je op dezelfde manier naar AC Milan. Je bent zeker van de derde plaats en nu moet je kijken hoe ver je kunt komen. Gewoon je eigen spel spelen en God zegene de greep.”

Tekst: De Telegraaf

Related posts