Ajax A1 maatje te klein voor Barcelona A1: 0-4

Gehoopt werd op een herhaling van dinsdag, maar in tegenstelling tot de hoofdmacht bleek Ajax A1 niet opgewassen tegen de leeftijdsgenoten van FC Barcelona. Na de nederlaag in Spanje werd woensdagavond ook op de Toekomst verloren in de UEFA Youth League.

Het ging direct na het eerste fluitsignaal al mis voor de A1. Amper hadden de honderden toeschouwers zich gezeteld op de Bob Haarms Tribune of het was Mohamed el Ourachi die Ajax-doelman Xavier Mous verschalkte. Dat zag ook Frank de Boer, de wedstrijd in de Champions League voor de jeugd bezocht.

De bliksemsnelle openingstreffer bleek de voorbode voor de rest van de avond. Bij rust stond het al 0-2 en in de laatste 25 minuten gooide Barcelona de wedstrijd helemaal op slot met de 0-3 en 0-4. De uitwedstrijd tegen Barcelona had de ploeg van Orlando Trustfull ook al verloren met 4-1. Omdat Ajax A1 uit 5 wedstrijden nu 3 punten heeft, is de ploeg Europees gezien uitgeschakeld.

Opstelling Ajax A1: Mous; Sanniez (82. Anderson), Van Bruggen, Mirani, Owusu; Riedewald, El Mahdioui, El Ghazi (75. Becker); Acolatse (67. Menig), Kishna, Vissers.

Tekst: Ajax.nl

Related posts