‘Barça spaart sterren niet en stuurt vrijwel sterkste elf veld in tegen Ajax’

Barcelona heeft zich al gekwalificeerd voor de volgende ronde van de Champions League, maar kan zich dinsdagavond tegen Ajax verzekeren van de eerste plaats in Groep H. Trainer Gerardo Martino stuurt dan ook zeker geen veredeld B-elftal het veld in, zo meent het Spaanse Sport nu al te weten.

Volgens het dagblad is verdedigende middenvelder Sergio Busquets van de gebruikelijke basisspelers die momenteel fit zijn de enige die gespaard wordt tijdens het Europese treffen in Amsterdam; de rest van de sterren wordt gewoon opgesteld door Martino. De geblesseerde keeper Víctor Valdés wordt vervangen door José Manuel Pinto, terwijl Carles Puyol de plek van rechtsback Dani Alves inneemt.

Ook vedette Lionel Messi moet vanwege een kwetsuur toekijken, zodat Cesc Fàbregas vermoedelijk in de spits zal worden opgesteld. Alex Song speelt op de positie van controleur Busquets, maar verder doen alle sterspelers mee: Pedro en Neymar in de voorhoede, Andrés Iniesta en Xavi op het middenveld en in de achterste linie Gerard Piqué en Javier Mascherano. Martín Montoya speelt linksback.

Tekst: Voetbalzone

Related posts