Serero vol vertrouwen: ‘Echt het gevoel dat we gaan winnen’

Thulani Serero meent dat Ajax een goede kans maakt op een overwinning op FC Barcelona. Dinsdag treft de club de grootmacht uit Catalonië in de Amsterdam ArenA. De Zuid-Afrikaan is vol vertrouwen.

“Ik heb echt het gevoel dat we gaan winnen, maar dat is niet vanwege de afwezigheid van Messi. Ook als hij erbij was geweest, zouden we voor de winst spelen. Wij zijn goed genoeg om de strijd aan te gaan met Barcelona. We worden almaar beter de laatste weken”, aldus Serero tegen NUsport. Voor Ajax is de ontmoeting met Barça van groot belang om te overwinteren.

Over zichzelf is Serero niet helemaal tevreden. “Ik kan niet zeggen dat ik helemaal tevreden ben. Ik ken mezelf en weet dat ik beter kan. Al ben ik blij dat we zaterdag gemakkelijk van Heracles wonnen. Bij Ajax voelt niemand zich volgens mij een vaste basisspeler. Er loopt hier zoveel kwaliteit rond dat je altijd je plaats kunt verliezen als je niet in vorm bent. Iedereen is goed genoeg om jou te vervangen.”

Druk voelt de middenvelder totaal niet. “Iemand die vannacht geen slaapplaats heeft, díe voelt druk. Nee, ik voel nooit druk. Ik vraag me weleens af hoe dat komt. Ik denk doordat ik in God geloof. Alles wat gebeurt, is voorbestemd. Ik kan niet meer doen dan mijn best en over de rest heb ik geen controle.” Tegen Barcelona wil Serero niet inzakken: “De aanval is de beste verdediging, zelfs tegen Barcelona.”

Tekst: Soccernews

Related posts