Schöne mogelijk ‘op negen’: ‘In de spits kan ik uitstekend uit de voeten’

Frank de Boer kan in de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona niet beschikken over Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong en Bojan Krkic, dus het is puzzelen wat betreft de spitspositie. Danny Hoesen is een optie, Davy Klaassen is kandidaat en ook alleskunner Lasse Schöne zou eventueel in de punt van de aanval kunnen spelen. De Boer wil nog niet verklappen wie de voorkeur krijgt.

“Jullie zullen moeten afwachten of er een tactisch foefje komt of niet”, tekent Ajax Showtime op uit de mond van de oefenmeester. Schöne zegt dat hij het liefst op het middenveld of op de vleugels speelt, maar dat hij niet onwelwillend staat tegenover een basisplek als centrumspits. De Deen zegt dat hij op die positie ‘uitstekend uit de voeten’ kan.

“Ik ben een ander type dan Siem, Danny of Kolbeinn, maar de trainer verwacht ook vast niet dat ik alle luchtduels ga winnen.” Overigens is Schöne verkouden en kampt hij, net als een aantal van zijn ploeggenoten, met buikloop. Normaal gesproken kan hij wel gewoon spelen tegen Barcelona.

Tekst: Voetbalzone

Related posts