Moisander: ‘Ajax kan Barcelona zonder Messi verslaan’

Niklas Moisander denkt dat Ajax dinsdag een kans maakt om FC Barcelona te verslaan in de Champions League. De Fin ziet door de afwezigheid van sterspeler Lionel Messi het duel als een ideale mogelijkheid om de Catalanen pijn te doen.

“Je moet niet onderschatten dat het een beetje vertrouwen wegneemt bij Barcelona als Messi geblesseerd is. Natuurlijk hebben ze veel spelers over, maar Messi is toch de man daar”, blikt Moisander in gesprek met NUsport vooruit.

De afgelopen dagen werd Barcelona ook nog geconfronteerd met blessures van middenvelder Xavi, verdediger Dani Alves en doelman Victor Valdés. Mogelijk reizen de Spanjaarden met een B-team af naar Amsterdam aangezien plaatsing voor de knock-outfase al zeker is.

“Wij hebben hetzelfde probleem met de blessures van Siem de Jong en Kolbeinn Sigthorsson, maar thuis kunnen we iedereen verslaan als we echt een goede dag hebben. Het is een heel mooie wedstrijd en ik kijk er naar uit.”

Geen zekerheid
Het is nog maar de vraag of Moisander basisspeler is in de Arena. In de periode dat hij kampte met een knieblessure heeft Stefano Denswil zijn rol in het centrum van de defensie met verve vervuld. Moisander is dan ook voorzichtig over zijn rentree.

“Joël Veltman en Denswil hebben hun kans gepakt. Ik ben op alles voorbereid, basis of een andere keuze van de trainer. Zij hebben het goed gedaan, dus er is geen zekerheid. Maar bij zulke mooie wedstrijden als tegen Barcelona wil ik zeker in de basis staan.”

Nu het erop lijkt dat Daley Blind definitief naar het middenveld is opgeschoven, zou het zomaar kunnen dat coach Frank de Boer ineens een beroep moet doen op Moisander als linksback wanneer Nicolai Boilesen niet voldoet of wegvalt. “Haha, dat is niet echt mijn positie, maar ik doe wat de trainer van mij vraagt.”

Fris
Feit is wel dat Ajax zonder De Jong en Sigthorsson, die al veel in actie kwamen bij het Europese miljoenenbal, wel erg weinig ervaring in de ploeg heeft. Het zou een reden zijn voor De Boer om de 28-jarige reserve-aanvoerder Moisander op te stellen.

“Ik vind ervaring ook belangrijk, dus dat zou heel goed kunnen. Aan de andere kant hebben we het hele seizoen al een jong team en zie ik dat niet als een probleem. Ik heb heel hard gewerkt en wil de Champions League zeker niet missen. De pijn van mijn blessure bleef heel lang hangen en dat was moeilijk, maar ik ben na de interland met Finland tegen Wales helemaal honderd procent.”

De thuiswedstrijd die Ajax zaterdag speelt tegen Heracles Almelo moet volgens Moisander een goede periode inleiden. “De eerste helft van het seizoen is om bekende redenen zeer wisselvallig geweest, maar nu is het de bedoeling dat we heel goed afsluiten net als vorig jaar voor de winterstop. Ik denk dat het ook gaat gebeuren. Die interlandperiode is wel lekker om fris in het hoofd te worden.”

WK
De interlandperiode verliep slecht voor de Scandinavische landen. Door de uitschakeling van IJsland en Zweden in de play-offs is er voor het eerst sinds 1982 geen land uit het gebied aanwezig op het WK. “Dat is zeker pijnlijk voor de regio, ik kan me de laatste keer dat het zo was niet eens meer herinneren. Normaal gesproken zijn Zweden of Denemarken daar wel.”

“Zweden heeft ook geen wereldelftal. Ze hebben Zlatan, maar buiten dat zijn ze niet top. Soms gaat het gewoon een beetje minder zoals nu bij Denemarken het geval was. Met Finland hebben we geluk nodig in de loting. We hadden nu zeker een moeilijke groep met Frankrijk en Spanje.”

Moisander was onder de indruk van Oranje tijdens de WK-kwalificatiereeks, maar denkt dat de Europese landen geen kans maken op de wereldtitel in Brazilië. “Het wordt een heel moeilijk WK voor Europa. Ik denk zelfs dat Uruguay en Chili het heel moeilijk kunnen maken voor hen. Ik verwacht dat Brazilië en Argentinië de favorieten zijn.”

Tekst: NuSport

Related posts