Klaassen, Hoesen en Krkic opties om voorhoede te leiden

Frank de Boer koos in de Champions League-thuiswedstrijd tegen Celtic (1-0 winst) voor het eerst dit seizoen voor Siem de Jong als diepste spits. Dat experiment beviel zo goed, dat de aanvoerder in de punt is blijven staan en Kolbeinn Sigthórsson is uitgeweken naar de linkerflank. Tijdens de interlandperiode raakte echter zowel De Jong als Sigthórsson geblesseerd en dus moet De Boer nu weer iets nieuws verzinnen.

De trainer van Ajax maakt zich echter niet druk, want Davy Klaassen, Danny Hoesen en Bojan Krkic zijn voor hem ook opties om de voorhoede te leiden. “Davy is eenzelfde type als De Jong, hij heeft voetbalintelligentie. Hij heeft ook door wanneer hij moet pressen, dat is voor ons spel belangrijk. Bojan heeft dat spritzige, kan in één keer wegdraaien bij een tegenstander. Dat heeft Klaassen weer veel minder”, zegt De Boer tegen Echt Amsterdams Nieuws, in de aanloop naar de competitiewedstrijd van zaterdagavond tegen Heracles Almelo.

Tegen Heracles zal Hoesen overigens als centrumaanvaller starten. De Boer besloot na een matige serie van Ajax het roer om te gooien en Sigthórsson dus naar de linkerflank te sturen. Dat deed hij naar eigen zeggen vooral omdat De Jong beter is in het ‘druk zetten’, maar geeft ook aan dat hij niet helemaal tevreden was over de IJslander. “Als hij er twintig in had geschoten, had ik hem natuurlijk niet weggehaald. Hij maakt soms verkeerde keuzes.” Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de oefenmeester ingreep na matige prestaties van een speler.

Kenneth Vermeer moest na enkele blunders zijn plek onder de lat afstaan aan Jasper Cillessen. De doelman gaf eerder nog aan graag zijn contract in Amsterdam, dat tot medio 2015 doorloopt, te willen verlengen. Nu hij geen basisspeler meer is, lijkt een vertrek met het oog op het WK een reëlere optie. “Van mij mag hij niet weg, het hebben van twee of drie goede keepers is een must”, zegt De Boer. “Ik ga er niet vanuit dat hij weggaat, dat heeft hij ook nog niet aangegeven.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts