Groenendijk: ‘Verkeerd beeld Jong Ajax na 6 keer rood’

Eyong Enoh was vrijdagavond in het duel met FC Den Bosch al de zesde speler van Jong Ajax die dit seizoen met rood de kleedkamer op moest zoeken. Daar is trainer Fons Groenendijk niet blij mee.

“Het is zeker geen gebrek aan discipline, ook niet op het trainingsveld”, aldus Groenendjk op Ajax.nl. “Toch overkomt het ons te vaak. Ik ben er natuurlijk niet blij mee. Omdat het schorsingen oplevert, maar ook omdat we de naam krijgen dat we een harde ploeg zijn. En dat zijn we helemaal niet. We zijn vaak veel en veel te lief. We spelen tegen ploegen die de mouwen opstropen en daar moeten we tegen bestand zijn. Daar is een heleboel spelers nog niet aan toe.”

Voor Enoh werden Joeri de Kamps, Fabian Sporkslede, Danzell Gravenberch, Vincent Vermeij en Derwin Martina al van het veld gestuurd. Er zijn momenteel 18 wedstrijden gespeeld in de Jupiler League. Opmerkelijk genoeg kreeg Ajax in de laatste 9 wedstrijden 5 keer rood.

Tekst: De Telegraaf

Related posts