De Zeeuw: ‘Plots ben ik weer de Demy van Ajax’

Demy de Zeeuw lijkt zijn draai te hebben gevonden bij RSC Anderlecht. De 30-jarige middenvelder begon de laatste drie competitieduels in de basis bij de Belgische landskampioen.

De voormalig Ajacied kreeg veel kritiek over zich heen sinds zijn komst in januari. “Toen ik hier kwam, dachten veel mensen: ‘Een Nederlandse international en WK-finalist? Dat moet meteen wat worden'”, zei De Zeeuw tegenover de Gazet van Antwerpen.

“Terwijl ik heel goed wist dat het een poos zou duren voor ik weer niveau zou halen. Ik miste matchritme. Dat krijg je niet op training of de bank”, zegt De Zeeuw. “Nu speel ik vier wedstrijden op rij, we winnen en plots ben ik weer de Demy van Ajax, tja.”

Sinds eind oktober begon De Zeeuw ieder duel in de basis. In de competitie wonnen de Brusselaren met de Nederlandse controleur van KV Oostende (0-3), OH Leuven (3-1) en KRC Genk (0-1). In de Champions League zorgde De Zeeuw met een doelpunt eigenhandig voor een gelijkspel tegen Paris Saint-Germain (1-1).

Tekst: Goal.com

Related posts