De Boer verwelkomt supporters: ‘Lacherig doen over Eredivisie ongepast’

Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd heten Edwin van der Sar en Frank de Boer de fans welkom in de Amsterdam ArenA. Beurtelings schrijven de directeur marketing en hoofdcoach van Ajax een persoonlijk voorwoord in het programmaboekje Ajax Kick Off. Bij Ajax – Heracles is het de beurt aan De Boer.

Beste Ajacieden,

Welkom in de Amsterdam ArenA bij Ajax – Heracles Almelo.

Er is veel te doen om de Eredivisie. Het gaat met name om het stuivertje wisselen aan kop van de ranglijst. Maar ook in de subtop, middenmoot en onderin gebeurt van alles. Veel clubs staan momenteel op een positie waar ze niet hadden verwacht dat ze nu zouden staan, na dertien speelronden. Dat geldt ongetwijfeld ook voor Heracles. Onze tegenstander van vanavond staat veertiende. Ik denk dat de ploeg kwaliteit genoeg heeft om op z’n minst middenmoter te zijn.

Onze competitie staat in elk geval bol van de spanning. De uitslagen zijn vaak verrassend en er wordt veel gescoord. De stadions zijn goed gevuld en er breken veel talenten door. Ik vind dat positief. Natuurlijk kan ik ook kritisch zijn en allerlei dingen aanvoeren om lacherig te kunnen doen over de Eredivisie. Maar ik vind dat onterecht en ongepast. En zolang het ons niet lukt om een serie wedstrijden op rij te winnen, heb ik helemaal geen recht van spreken. Wij moeten naar onszelf kijken.

We hebben weer een interlandperiode achter de rug. Donderdagmiddag stonden we voor het eerst sinds bijna twee weken weer eens gezamenlijk op het trainingsveld. De spelers weten dat we weer een belangrijke week tegemoetgaan. Allereerst moet de klus van vanavond geklaard worden. Drie dagen later komt FC Barcelona op bezoek en weer een paar dagen later mogen we naar Den Haag om tegen ADO aan te treden.

Drie totaal verschillende wedstrijden. Die laatste wedstrijd van de drie spelen we zonder onze eigen aanhang. Ik blijf dat jammer vinden. Daarom moeten we vanavond maar extra van ons publiek genieten in de ArenA. En als het aan mij ligt kan het publiek vanavond ook genieten van ons.

Heel veel plezier bij de wedstrijd.

Frank de Boer
Trainer/Coach

Tekst: Ajax.nl

Related posts