Barcelona kent goede generale voor treffen met Ajax

In de Primera Division heeft koploper Barcelona zich zaterdag voor eigen publiek niet laten verrassen door middenmoter FC Granada. De titelverdediger zegevierde met ruime cijfers: 4-0.

Barcelona had in de eerste helft twee strafschoppen nodig om op voorsprong te komen. Andres Iniesta benutte de eerste, Cesc Fabregas verzilverde de tweede. Na de rust verhoogde Alexis Sanchez de score naar 3-0, nog geen halve minuut nadat Granada een grote kans op 2-1 had laten liggen. Pedro bepaalde de eindstand op 4-0.

Voor Sanchez was het zijn achtste competitietreffer. Hij werd in de 74e minuut vervangen door Sergi Roberto. Ook Sergio Busquets (vervangen door Alexandre Song) en Neymar (gewisseld voor nieuwkomer Adama Traoré Diarra) gingen in de slotfase naar de kant.

Barcelona treedt dinsdagavond in de Amsterdam Arena aan tegen Ajax voor de Champions League. De Catalanen gaan in groep H aan kop met tien punten uit vier duels, Ajax staat derde met vier punten.

Tekst: NuSport

Related posts