Andersen claimt: ‘Jullie Nederlanders lijken dat soms niet te willen zien’

Lucas Andersen heeft nu al twaalf duels in de hoofdmacht van Ajax achter zijn naam staan en wellicht dat hij zaterdagavond tegen Heracles Almelo al op dertien komt. Het gaat goed met de ontwikkeling van de pas negentienjarige middenvelder uit Denemarken. Andersen verzekert dat Nederlanders niet altijd in de gaten hebben hoe groot de naam en reputatie van Ajax elders in Europa is.

“Jullie lijken dat soms niet te willen zien. Maar deze club heeft door de jaren heen, en zeker ook de laatste jaren, een heel goede naam opgebouwd in Denemarken”, verzekert Andersen via de officiële kanalen van Ajax. “Wij Denen aarden hier gemakkelijk en blijken ook nog eens heel succesvol te zijn.”

Het doel van Andersen voor dit seizoen was zo veel mogelijk minuten maken bij het eerste. “Wat er de afgelopen maanden is gebeurd, is zo veel meer dan waar ik op gerekend en gehoopt had”, erkent de middenvelder. “Vooral ook het feit dat ik best vaak in de basis heb gestaan.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts