De Jonge: ‘Uitdaging tegen Ajax’

Een maand geleden was Heracles Almelo tot veler verbazing te sterk voor feyenoord op bezoek in De Kuip (1-2). Trainer Jan de Jonge ziet deze zege in rotterdam als grootste houvast voor komend weekeinde,als Heracles op bezoek gaat bij Ajax.

“Het is voor ons een uitdaging om in de Arena een goede prestatie neer te zetten. Het is natuurlijk afwachten hoe het gaat, maar we hebben de wedstrijd bij feyenoord om als voorbeeld mee te nemen. We moeten onze eigen dingen goed doen en vasthouden aan het fundament”, weet De Jonge op het digitale huis van Heracles. “Het zou raar zijn om voor een wedstrijd bij Ajax ineens van alles te veranderen. Als het dan onverhoopt mis gaat heb je geen houvast meer.”

Heracles staat op de veertiende positie, maar heeft bijvoorbeeld slechts een achterstand van acht punten op nummer drie Ajax. “Het is bij ons allemaal wat wisselvallig en dat zal ook nog wel een tijdje duren. We hebben een jonge enthousiaste spelersgroep waar kwaliteit in zit, we moeten alleen stabieler worden. De wedstrijd tegen FC Groningen hebben we een aantal keer teruggekeken en dan zie je dat we constant bezig zijn om de wedstrijd proberen te winnen. Vervolgens krijgen we een goal tegen en is het afgelopen. Daarna liepen we onszelf in ons enthousiasme voorbij. Dat moeten we voorkomen.”

Tekst: ElfVoetbal

Related posts