De Boer waakzaam voor Heracles: ‘Spelers zijn gewaarschuwd’

Ajax neemt het zaterdagavond op in de eigen Amsterdam ArenA tegen Heracles Almelo. De regerend landskampioen moet proberen een negatief record tegen te houden, nog nooit bleef Ajax drie thuisduels op rij zonder doelpunt. Het elftal van trainer Frank de Boer zoekt dus de aanval, maar zal dat niet overmatig doen.


“Voorheen was het zo dat Heracles de meeste punten in thuisduels haalde met verzorgd voetbal. Dat is nu iets minder, omdat er spelers zijn weggegaan”, zei De Boer vrijdag. “Dit seizoen halen ze de meeste punten in uitduels. Zo wonnen ze bijvoorbeeld bij Heerenveen en bij feyenoord. Daarvoor heb ik gewaarschuwd. Of ze zich net zo zullen ingraven als RKC? Dat doen ze normaliter niet. Ze proberen druk vooruit te geven.”

Volgende week speelt Ajax in de Champions League tegen FC Barcelona. “Natuurlijk is het een leuk affiche, maar daar koop ik niets voor”, aldus De Boer. “De naam Barcelona is helemaal nog niet gevallen. Ik praat er niet over, alleen maar over Heracles. Want de eerste wedstrijd die je speelt, is het belangrijkste. Die heeft gevolgen voor de volgende wedstrijd. We weten hoe belangrijk de competitie voor Ajax is. Wil je op dit niveau acteren, dan moet je in de Eredivisie heel hoog eindigen. Het liefste op de bovenste plaats.”

Tekst: Soccernews

Related posts