‘Ajax kan winterse komst van Ola John vergeten’

Frank de Boer wil in januari een extra vleugelaanvaller aan zijn selectie toevoegen en heeft donderdag toegegeven dat Ola John bovenaan zijn verlanglijst staat. De voormalig speler van FC Twente komt bij Benfica nauwelijks aan spelen toe, maar toch is de vraag of een overgang realistisch is. Volgens het Algemeen Dagblad moet Ajax de komst van John vergeten.

De 21-jarige aanvaller kwam dit seizoen pas tot 4 invalbeurten, maar toch zou Benfica hem niet willen laten gaan. Bovendien ziet John een terugkeer naar de Eredivisie zelf niet zitten, zo claimt de krant: als hij vertrekt bij Benfica, dan zou hij naar een club uit de Premier League of Bundesliga willen gaan. John denkt naar verluidt dat hij in Nederland niet veel meer kan leren.

Ajax probeerde de dribbelaar in januari ook al te huren van Benfica, maar omdat twee concurrenten van John eind augustus geblesseerd raakten tegen Sporting Portugal, ging de deal niet door. John is bezig aan zijn tweede seizoen in Lissabon en speelde vorig seizoen nog 22 competitiewedstrijden. Dit seizoen wordt hij een stuk minder vaak het veld in gestuurd.

Tekst: Voetbalzone

Related posts