De Boer baalt van interlands na wegvallen De Jong en Sigthorsson

Van het goede gevoel, waarmee Ajax na de zeges op Celtic (1-0) en NEC (0-3) de interlandperiode in ging, is helemaal niets over. “Dat is wel weg, ja”, somberde Frank de Boer, die Kolbeinn Sigthorsson met een enkelblessure zag uitvallen bij IJsland-Kroatië en Siem de Jong tijdens Nederland-Colombia het veld zag verlaten met een hamstringkwetsuur

“Vandaag gaan ze door de scan, maar we weten nu al dat we ze in elk geval de komende weken zullen moeten missen”, aldus de Ajax-trainer.

En dus zit Ajax vlak voor de competitiethuiswedstrijd tegen Heracles Almelo en de cruciale Champions Leagueduels met FC Barcelona en AC Milan opeens dun in de spitsen. “En dat is een domper”, aldus de 112-voudig international, die evenwel niet bij de pakken neerzit.

“In eerste instantie zal Danny Hoesen starten”, zegt De Boer desgevraagd. “Maar ik weet dat Davy Klaassen die rol ook kan invullen. Ik heb hem tijdens oefenwedstrijden ook wel eens in de spits gehad. Bojan Krkic is eveneens een optie. Hij sluit volgende week volledig bij de groep aan. Heracles en FC Barcelona komen echter te vroeg.”

Tekst: De Telegraaf

Related posts