Dani Alves valt net als Messi en Valdés af voor Ajax-uit

Barcelona reist volgende week met een uitgedunde selectie af naar Amsterdam voor de tweede Champions League-ontmoeting met Ajax. Twee maanden geleden wonnen de Catalanen op eigen veld gemakkelijk van de Eredivisionist (4-0), maar de return wordt gespeeld zonder enkele belangrijke schakels. Lionel Messi en Víctor Valdés haakten al af en ook Dani Alves kan er niet bij zijn.

Messi liep recent een scheurtje in zijn hamstring op, Valdés kampt met een spierscheuring in zijn rechterkuit en ook Dani Alves kampt met een spierblessure. Hij staat niet zo lang aan de kant als Messi (twee maanden) en Valdés (zes weken), maar is toch nog zeven tot tien dagen zoet met de kwetsuur. De Braziliaanse rechtsback mist zodoende de competitiewedstrijd tegen Granada en het weerzien met Ajax in Europa.

Barcelona-trainer Gerardo Martino moet dus meer en meer puzzelen, de komende periode. Voor de wedstrijd van zaterdag tegen Granada zijn Xavi en Cristian Tello ook al niet helemaal zeker. Bovendien konden Jordi Alba, Gerard Piqué en Cesc Fàbregas donderdag ook nog allemaal niet meedoen met de training van de club. Barcelona verloor dit seizoen nog niet één wedstrijd.

Tekst: Voetbalzone

Related posts